perjantai 28. joulukuuta 2012

Matkojen herkkuja

Syy siihen, miksi päätin aloittaa herkuttoman vuoteni vasta 15.1.2013 johtuu siitä, että olen nyt vuoden vaihteessa kiertämässä hieman maailmaa. Yleensä kaikilla reissuilla ruoka ja herkut pelaavat aika suurta roolia minun matkailuelämyksissä. Nyt on kolme viikkoa reissaamista takana ja ihmetyksekseni en ole ihan kamalasti herkkuja syönyt! Luulisi jopa, että kun H-hetki vuoden herkuttomuuteen lähenee, niin söisin "varastoon" maat ja taivaat, mutta ei... Ehkä se on taas tämä lämpö, joka tekee myös herkkuhimoille tepposet.

Joulun pyhät (siis noin 3-4 pivää) pärjäsin 200 gramman Lindt sveitsiläisillä suklaakonvehdeilla ja paketillisella Oreo-keksejä, jotka ovat muuten paljon huonompia kuin perus Dominot, joihin vannoin naapurini luona ikuista rakkautta jo 80-luvun alkupolella. Thaimaasta noita herkkuja ei muutenkaan oikein tahdo löytyä. Karkin virkaa on toimittaneet Menthos mintit, joita saa täällä useissa eri mauissa. Toki erilaisia jäätelöitä on tullut maisteltua, mutta ei läheskään päivittäin.

Rehellisyyden nimissä tokion myönnettävä, että täysin herkutonta päivää ei ole tainnut nyt kolmeen viikkoon kuitenkaan mahtua. Mutta määrät ovat pysyneet mielestäni hyvinkin kohtuudessa verrattuna siihen, mitä saisin joulupyhien aikaan kiskottua sukulaisten luona. Hotellien aamupalaan kuitenkin usein kuuluu jotain pientä herkkua, vohveleita tai minimuffinsseja. Tosin alkaa tuntumaan, että nekin tulee jo kohta korvista ulos. Tällä hetkellä herkkuja enemmän haaveilen jostain ihanasta ruokaisesta salaatista ja kunnon täysjyväisestä leivästä! 

Noh, alla kuitenkin pientä kuvakavalgaadia siitä mitä täällä maailmalla on tullut syötyä ja mitä jopa tullut ohitettua :)2 kommenttia:

 1. Eikö tämä kokeilu ole arveluttava aika laajassakin mittasuhteessa? Sen sijaan, että se kannustaisi hyvinvointiin, se antaa monille vastaaville projekteille ikään kuin tunnustusta ja kannustusta. Mutta onko tällainen koskaan toiminut? Ei minun tietääkseni... Päin vastoin täydellinen kieltäytyminen ohjaa melko totaaliseen epätoivoon ainakin, jos sitä on lähtenyt noudattamaan aidosti hoikempaa elämää tarvitseva henkilö. Ja vaikka onnistuisitkin, niin silläkin (omasta mielestäni) kannustat epäterveitä kokeiluja.

  Jään ihmettelemään, mutta en mitenkään voinut olla kirjoittamatta paria sanaa.

  On ehdottomasti aiheellista jossain vaiheessa kuulla, että mikä tämän blogin aito tavoite on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Outi! Ensimmäisessä blogikirjoituksessani muutaman kuukauden takaa on aika syvällisesti perusteltu miksi tähän kokeiluun halusin lähteä. Ääri ilmiöt ovat myös mun mielestä aina pahasta ja siksi sallinkin itselleni pääasiassa noita suolaisia herkkuja enkä halua elää mitään yliterveellistä elämää. Toisaalta pieni osa minusta myös haluaa näyttää kaveripiirille ja sukulaisille, että minusta todella on tähän! Lähipiirini kyllä tietää suhteeni herkkuihin ja uskoisin suurimman osan pistävän panoksen sen puolelle, että tässä en voi onnistua :)
   Tämän blogin tarkoitus ei ole siis missään nimessä kannustaa muita tekemään samoin! Toivottavasti lukijat ottavat opiksi, niin hyvässä että pahassa :)

   Poista