tiistai 18. syyskuuta 2012

Määrittelyä...

Viikon aikana - kun olen kertonut tästä hullusta ideastani - on usea kysellyt, että mitä lasketaan herkuiksi. Olen tätä nyt hieman pohtinut ja ajatellut tehdä listan sallituista ja kielletyistä ruoka-aineista. Kiellettyjen listalle joutuvat siis ne, joista minun on vaikea kieltäytyä ja joita mielestäni syön liikaa. Sallittujen listalle sellaiset herkut, joiden kanssa minulla ei (ainakaan vielä) ole mitään varsinaista ongelmaa. Vaikka olen selkeästi enemmän perso makealle ja suolaiset herkut eivät minua niin kiinnosta, niin toki sellaisia selkeitä tapauksia, kuten sipsit ajattelin itseltäni kieltää.

Noh, tässäpä sitä listausta:


KIELLETYT HERKUT

Karkki
Suklaa
Pullat
Keksit
Pirtelöt
Jäätelö
Leivokset
Jälkiruoat ravintoloissa
Letut
Pannukakku
Myslipatukat
Sokerilimpparit
Hillot ja marmelaadit
Croisantit plainina ja makealla täytteellä
Pastillit (myös ksylitol)
Sipsit
PopCornit
Nachokset
Jogurttipähkinät - ja hedelmät
Kuivatut makeat hedelmät (papaijat, ananakset yms.)

Jostain kumman syystä haluan perustella lyhyesti teille itselleni sallimat herkut, vaikka eihän tässä kukaan muu kärsi kuin minä, joten mitäs teillä olisi asiaan sanomista : )


SALLITUT HERKUT

Proteiinipatukat (Koska olen kasvissyöjä, niin proteiinin saanti on muutenkin alakantissa ja nää on välillä käteviä välipaloja reissussa)

Light limpparit (Pizza ei maistu miltään ilman limpparia ja olen muutoinkin kohtuu käyttäjä)

Hillot esim. valmissalaateissa (Paholaisen hillo vuohenjuustosalaatissa yms. ei tohdi alkaa niitä kuorimaan pois)

Hampurilaiset ja pizza (Ei ole mitään päivittäisiä eikä viikottaisia himoja, joten en katso ongelmaksi)

Croisantit suolaisella täytteellä (Joskus kahvilan ainoa kasvisversio suolaisista saattaa olla esim. vuohenjuustolla täytetty croisant ja en halua jäädä nälkäiseksi, mutta näitä ei missään nimessä saa alkaa tehtailemaan kotona!)

Ksylitol-purkka

Kuivatut viikunat yms. salaateissa pieninä määrinäLista varmaankin täydentyy, jos ja toivottavasti kun, kyselette minulta eri ruoka-aineista.

Ja nyt ne ihmiset, jotka eivät minua sattumoisin satu tuntemaan, saattavat ajatella, että tuskin se ravitsemusterapeutti nyt kovin paljoa herkkuja syö, niin tässä hieman maistiaisia viime viikolta kuvien kera, että mitä tuli kokeiltua : )

Hirveen hyvä uutuus, jota natusteltiin automatkalla Kuopioon.No en laske herkuksi, vaikka oli herkullinen : ) Raskalaisiin en kyllä juuri koskenut, ööök.
Mamma Mariasta (Lahdessa) saa aivan ihastuttavaa tiramisua! Pala oli niin iso, että jäi pieni palanen syömättä, jotten olis buglannut autoon paluumatkalla. Ensi vuonna toivottavasti ei Lahteen tule hirveesti keikkoja, niin ei jää harmittamaan, että tästä en jälleen pääse nauttimaan : )


Näitten herkkujen lisäksi on mennyt myös jäätelöä, Dracula-karkkeja, muutama vanukas ja kaikkea muuta herkkua, joita en halua muistella, kun tulee huono omatunto... Vuoden herkuttomuus tulee siis kyllä tarpeeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti