sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Reilu viikko herkullista elämää takana ja...

Voisinpa sanoa, että mielenkiintoista on ollut! Ensinnäkin hypätään ajassa noin 10 päivää taaksepäin. Meillä oli ( ja on edelleen) keittiöremppa käynnissä tiistaina 14.1. Maalattiin seiniä lähelle puoltayötä, joten tietenkin odotin vuorokauden vaihtuvan 00.00 ja maistoin ensimmäiset herkut vuoteen. Ja tällaisella satsilla aloitin:


Aloitin croisantilla, sillä oli hieman nälkä. Hyvältä maistui. Seuraavaksi lakritsi Dumle ja sitten Fazun sininen. Nam nam. Pelkäsin sisimmässäni, että entäs jos en enää tykkääkään suklaasta! Hassua millainen viha-rakkaus-suhde suklaaseen voi olla :) Lopulta söin yhden palan Kultasuklaan paahdettu pähkinä-suklaata, mutta se oli pahaa ja jätin toisen palan syömättä. Jouluna kuolasin noiden punaisten Lind´t suklaapallojen perään, mutta nyt ne maistuivat aivan liian ylimakeilta ja en saanut kuin puoliskan alan. Mies toi vielä Ben & Jerryn jätskiä, mutta otin siitä vain lusikallisen ja sitten olikin jo öllö olo eikä tehnyt mielikään syödä yhtään enemäpää.


Loppuviikosta en jaksanut edes käydä kaupassa ostamassa niitä merkkareita tai muita uutuuksia, jotka ovat jääneet vuoden aikana maistamatta. Kaappiin oli kuitenkin kertynyt vaikka ja mitä ja meni niitä napsiessa seuraavat päivät. Jälkiruokiakaan en muistanut syödä :)

Mutta perjantaina sitten lähdettiin viikonloppureissulle Lontooseen. Olen aivan heikkona alla oleviin Shapers-patukoihin! Niitä tuli ostettua sitten kunnon satsi ja paria muuta herkkua, jota ei Suomesta saa. Lentokentältä ostin Tobleronen salted almond uutuuden ja oli muuten tooooodella hyvää! Viidessä päivässä oli 400 g "urakoitu", joista suurin osa meni meikäläisen suuhun...Nyt siis 12 päivää herkullista elämää takana ja pakko myöntää, että jo nyt sietokyky on lähes normalisoitunut makean suhteen :( Tosi nopeasti siis ja tyhmä olen ollut, kun olen itseni siihen näin nopsaan totuttautunut... Huomaan syöväni herkkuja, kun siihen on nyt mahdollisuus. Liikaa ja liian helposti kotona nyt saatavilla. Se oli virhe! Olen kuitenkin luonteeltani niin on-off-ihminen. Mutta kaupassa käynti on erilaista. Ei edes tee mieli mennä karkki- tai jätski-hyllyn kautta! Jälkiruoatkin ovat ravintolassa unohtuneet (kun aikaisemmin katsoin sen osan listaa usein ensimmäisenä). Eli kyllä jotain positiivistakin ja olen/olemme viisaampia varmasti noin kuukauden päästä, jahka ensihuuma on laskeutunut (ja Shapersit kaapista syöty). Niin ja tänään ajattelin leipoa vihdoin marjapiirakkaa! Ohjeella joka tuli uusimpaan kirjaani Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla ja en voinut sitä itse maistaa, vaan piti kuunnella kavereilta kommentit ja luottaa, että resepti kannattaa kirjaan laittaa :) Kaverini Ullan mielestä kuulemma parasta marjapiirakkaa, jota on koskaan syönyt!

1 kommentti:

  1. Tämä oli mielenkiintoinen juttu:) Itse olen myös todella on-off ihminen.

    VastaaPoista